Väner Energi
Väner Energi

Meny

Du är här:

Stadsnät - Driftsäker uppkoppling via fiberoptik

VänerEnergi Stadsnät levererar idag Internet och Transmissionstjänster till samtliga kommunala verksamheter och ett stort antal företag i Mariestad, Töreboda och Gullspångs kommun.

Många företag är idag beroende av en snabb och pålitlig uppkoppling. Eftersom tekniken i VänerEnergi AB:s Stadsnät bygger på fiberoptik så kan vi erbjuda en anslutning med överlägsen kapacitet.
Vi erbjuder Internet och Transmissionstjänster för företag och organisationer. Vårt signum är driftsäkerhet, hög tillgänglighet och anpassade tjänster med transmission upp till 10 Gb/s i överföringshastighet.
Fiberoptiken ger en säker infrastruktur och ett stabilt nät vilket ger dig och ditt företag en uppkoppling som du kan lita på med en dedikerad fiberanslutning, fasta IP-adresser samt hög tillgänglighet och service.

VänerEnergi AB:s fiberbaserade Stadsnät sträcker sig över tre kommuner: Mariestad, Töreboda och Gullspång/Hova. Vårt nät är sammankopplat mot andra lokala Stadsnät i gamla Skaraborg och mot nationella operatörer.

Under fliken ”Utbyggnad av fibernät” hittar du information om vår utbyggnad i såväl tätorter som på landsbygden. Där har vi också samlat information för och om fiberföreningar samt goda råd och tips på viktigare kontakter.

VänerEnergi AB:s Stadsnät vill verka för ett öppet och driftsäkert stadsnät

Du som privatperson hittar hela utbudet samt information om hur du kan bli ansluten till nätet för att kunna använda olika tjänster på http://www.openbit.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster . Antalet tjänsteleverantörer och utbudet av tjänster ökar hela tiden – en garanti för fortsatt stark konkurrens till fördel för våra kunder.

I kommunens tätorter sker utbyggnaden till hushåll genom öppna stadsnätet Openbit. Där kan man anmäla sitt intresse för anslutning via fiber. Se mer under fliken >Utbyggnad av fibernät/Tätortsnät.

Utbyggnaden till enskilda hushåll på landsbygden sker i regel genom att hushållen bildar fiberföreningar för att bygga sina ”byanät”. För detta kan man ansöka om visst statligt stöd genom Länsstyrelsen. Se mer under fliken >Utbyggnad av fibernät/Landsbygdsnät

Vi är sedan den 16 oktober 2009 till 1/3 delägare i Fastbit AB. Du når Fastbit AB på telefon 020-373800 eller via deras hemsida http://www.fastbit.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Vid årsskiftet 2015-2016 blev vi också delägare i det västsvenska bolaget NetWestlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - ett nystartat regionalt marknadsbolag, som f.n. samägs av ett 30-tal kommuner i Västra Götalands län.

Sidan senast uppdaterad: 2020-04-16

Kontakt

Dejan Spasevski
Telefon 0501-637 86
E-post: Dejan Spasevski

Väner Energis logga

VänerEnergi AB
Box 102
542 21 Mariestad

VänerEnergi AB
Strandvägen 22
542 31 Mariestad

0501-637 00

Logga in på Mina sidor